10 ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ

1. Τα πρώτα τους κακά δεν μυρίζουν.

Η μαύρη ουσία που μοιάζει με πίσσα, ονομάζεται μηκώνιο αποτελείται από βλέννα, υγρό από τη μήτρα και οτιδήποτε άλλο αφομοιώνουν ενώ βρίσκονταν μέσα στη μαμά. Αλλά δεν έχει ακόμη τα βακτήρια του εντέρου που κάνουν τα κακά να μυρίζουν. Μόλις αρχίσετε να ταΐζετε ένα μωρό, τα βακτήρια θα αρχίσουν να αποικίζουν τα έντερά τους. Μετά από μια μέρα περίπου, τα προϊόντα του εντέρου γίνονται πράσινα, κίτρινα ή καφέ με αυτή τη γνωστή μυρωδιά.

2. Μερικές φορές τα βρέφη σταματούν να αναπνέουν.

Πιθανότατα όταν κοιμούνται, μπορεί να σταματήσουν να αναπνέουν για 5 έως 10 δευτερόλεπτα, αρκετή ώρα για να κάνουν μια νέα μαμά ή μπαμπά να πανικοβληθεί. Η ακανόνιστη αναπνοή είναι φυσιολογική. (Αλλά εάν το μωρό σας σταματήσει να αναπνέει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή γίνει μπλε, είναι επείγουσα ιατρική ανάγκη.) Όταν τα μωρά είναι ενθουσιασμένα ή μετά το κλάμα, μπορεί να πάρουν περισσότερες από 60 αναπνοές σε ένα λεπτό.

3. Οι αμυγδαλές τους έχουν γευστικούς κάλυκες.

Αν και ένα μωρό έχει περίπου τον ίδιο αριθμό αισθητήρων γεύσης με τα παιδιά και τους νεότερους ενήλικες, αυτοί καλύπτουν περισσότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδαλών και του πίσω μέρους του λαιμού. Ένα νεογέννητο μπορεί να έχει γλυκιά, πικρή και ξινή γεύση, αλλά όχι αλμυρή (μέχρι περίπου τους 5 πρώτους μήνες). Είναι θέμα επιβίωσης: Το μητρικό γάλα είναι γλυκό, ενώ το πικρό και το ξινό μπορεί να είναι επιβλαβές. Όταν αρχίσουν να παίρνουν στερεά τροφή, θα έχουν την τάση να τους αρέσουν τα ίδια πράγματα που έτρωγε η μαμά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

4. Στην αρχή κλαίνε χωρίς δάκρυα.

Τα μωρά αρχίζουν να κλαίνε γύρω στις 2-3 εβδομάδες, αλλά τα δάκρυα δεν εμφανίζονται μέχρι να γίνουν περίπου ενός μηνός. Οι δακρυγόνοι αδένες, που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά κάθε ματιού και παράγουν τα δάκρυα, παράγουν υγρό αρκετό μόνο για να διατηρείται ο βολβός του ματιού υγρός. Έτσι, όταν αρχίσει να κλαίει το μωρό θα διαπιστώσετε ότι δεν δακρύζει. Αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ είναι η κύρια ώρα για φασαρία..

5. Τα νεογέννητα έχουν στήθη.

Όταν γεννιούνται, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια μπορεί να φαίνονται σαν να έχουν στήθος. Από εκεί μπορεί να εκρέει ακόμη και γάλα! Το γάλα δημιουργείται επειδή τα μωρά απορροφούν οιστρογόνα από τη μαμά και συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Τα κοριτσάκια θα μπορούσαν επίσης να έχουν μια μίνι περίοδο ή κολπικές εκκρίσεις που διαρκούν μερικές ημέρες.

6. Τους αρέσει να βλέπουν μόνο ευθεία

Μόνο το 15% των νεογνών προτιμούν να γυρίζουν το κεφάλι προς τα αριστερά όταν ξαπλώνουν ανάσκελα. Φαίνεται να σχετίζεται με ένα γονίδιο, σαν αυτό που καθορίζει το να έχεις λακκάκια. Αυτή η προτίμηση διαρκεί για μερικούς μήνες.

7. Έχουν περισσότερα νευρικά κύτταρα.

Αν και ο εγκέφαλος ενός μωρού θα γίνει μεγαλύτερος υπερδιπλασιασμένος σε μέγεθος, τον πρώτο χρόνο έχει ήδη τα περισσότερα από τα νευρικά κύτταρα που μεταφέρουν ηλεκτρικά μηνύματα. Πολλοί από αυτούς τους νευρώνες δεν θα αντικατασταθούν στη διάρκεια της ζωής τους, επομένως οι ενήλικες έχουν λιγότερους από αυτούς. Οι συνδέσεις μεταξύ των κυττάρων «κόβονται» καθώς τα μωρά μεγαλώνουν.

8. Μπορούν να τρομάξουν τον εαυτό τους (Αντανακλαστικό του Moro)

Αλλιώς, αντανακλαστικό του ξαφνιάσματος .Δεν χρειάζονται πολλά για να τρομάξει ένα νεογέννητο: δυνατός θόρυβος, έντονο άρωμα, έντονο φως, ξαφνική κίνηση, ακόμα και το δικό του κλάμα. Το βρέφος τεντώνεται, τεντώνει τα χέρια και τα πόδια, ανησυχεί ή κλαίει, και αμέσως μετά φέρνει γρήγορα τα χέρια και πόδια στη μέση γραμμή. Το αντανακλαστικό μπορεί να προκληθεί ακόμα και από το ίδιο το κλάμα του μωρού.

9. Κάποια σημάδια γέννησης

Το «δάγκωμα του πελαργού» ή το «φιλί του αγγέλου»

Μια ροζ ή κόκκινη περιοχή συχνά στο μέτωπο, στα βλέφαρα, στη γέφυρα της μύτης ή στο πίσω μέρος του λαιμού και κηλίδες επίπεδες, γαλαζωπές που μοιάζουν με λεκέδες μελανιού στην πλάτη συνήθως ξεθωριάζουν μέσα σε λίγα χρόνια. Δεν ξέρουμε τι τις προκαλεί. Ωστόσο, όλα τα κόκκινα σημάδια είναι αποτέλεσμα των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και φαίνονται. Όταν η συγκέντρωση των αιμοφόρων αγγείων είναι μικρή, τα σημάδια είναι ροζ και φαίνονται ελάχιστα.

10. Τρίχωμα

Τα έμβρυα όσο βρίσκονται στην κοιλιά της μαμάς, καλύπτονται από ένα στρώμα τριχών στην πλάτη, στους ώμους, στα χέρια και στο κεφάλι. Συνήθως το αποβάλουν πριν από τη γέννηση, αλλά μερικές φορές γεννιούνται με αυτό. .

Μετάβαση στο περιεχόμενο